Vrapče – Grmoščica: Rekreacija uz park šumu

Vrapče – Grmoščica: Rekreacija uz park šumu

vrapce grmoscica

Nalazi se na spoju Črnomerca, Trešnjevke i Stenjevca, u području oko željezničke pruge između Ilice, Aleje Bologne i Samoborske ceste od Vrapča do Grmoščice. U bližem okruženju smješteni su: knjižnica Vrapče, Gradska tržnica Vrapče, Dom zdravlja Vrapče, psihijatrijska bolnica Vrapče, Osnovna škola grofa Janka Draškovića, kontejnerski terminal Vrapče, trgovački centar Billa i vojarna. U obuhvatu su sekundarni autobusni terminal Vrapčanska aleja s 2 linije, Aleja Bologne kojom prolazi 11 autobusnih linija, željeznička postaja Vrapče, kao i jedan pješački pothodnik. Gradski značaj ogleda se u potrebi za uređenjem društvenog središta za stanovnike Vrapča i okolnih stambenih naselja smještenih sjeverno i južno od željezničke pruge, a što doprinosi usmjerenju razvoja grada prema prostorima uz željezničku prugu i razvoju zapadnih dijelova Zagreba.

Predlaže se pješačko povezivanje Vrapča i Grmoščice uzduž željezničke pruge, od Ilice i Aleje Bologne do Samoborske ceste, uređenje šetališta uz potok Vrapčak, kao i uređenje javnih gradskih površina za parkove i okupljališta stanovnika okolnih stambenih naselja. Građani ukazuju na potrebu za uređenjem parkovnog prostora i za stvaranjem rekreacijskih staza koje vode do park šume Grmoščica. Ističu važnost trase nekadašnje uskotračne željezničke pruge vlaka Samoborčeka koju je moguće urediti kao kvalitetnu pješačko biciklističku stazu koja povezuje stambena naselja zapadnog dijela grada od centra Zagreba do Samobora. Stanovnici naglašavaju da se u blizini nalazi i stari most preko željezničke pruge kod TOZ-a koji također može postati poveznica trase s park šumom Grmoščica. Naglašavaju da se uređenjem pješačko biciklističkih i rekreativnih staza Vrapče može kvalitetno povezati sa susjednim stambenim naseljima i centrom Zagreba.

Vrapče

2 Komentari na “Vrapče – Grmoščica: Rekreacija uz park šumu

  1. Komentari s javnih izlaganja - Susedgrad 09.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 13:06 kaže:

    Obrnocima Grmoščice po cijeloj dužini izgraditi šetnicu sa klupama, obilježenim stazama. Po mogućnosti terena izgraditi sportske terene koji se uklapaju u krajolik (ulično vježbanje, biciklističke staze).

  2. Komentari s javnih izlaganja - Susedgrad 09.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 13:00 kaže:

    Molim vas prilagoditi i za osobe starije životne dobi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *