Volovčica – Borongaj – Svetice: Povezivanje dijelova grada

volovcica borongaj

Nalazi se u istočnom dijelu Zagreba na spojnici Maksimira i Peščenice u području južno od parka Maksimir koje obuhvaća Ulicu Svetice, Ulicu Divka Budaka, okretište Borongaj, Ulicu kneza Branimira i tržnicu Volovčica. U bližem okruženju smješteni su: Kulturni centar Peščenica, knjižnica S.S. Kranjčevića, Ekonomski fakultet, Gradska tržnica Borongaj, Gradska tržnica Volovčica, KNAP (Kazalište na Peščenici), športski kompleks Svetice. U obuhvatu je okretište tramvaja Borongaj s 4 linije, tramvajska stanica Bukovačka na Maksimirskoj cesti kojom prolazi 13 linija, tramvajsko okretište Maksimir, glavni autobusni terminal Svetice s 4 linije, glavni autobusni terminal Borongaj s 2 linije i jedan pješački pothodnik. Planira se izgradnja novog željezničkog stajališta Borongaj. Gradski značaj proizlazi iz potrebe za uređenjem društvenog središta koji mogu koristiti stanovnici istočnog dijela Zagreba i stambenih naselja Maksimira, Borongaja i Volovčice, a što doprinosi usmjerenju razvoja grada prema prostorima uz željezničku prugu i razvoju istoka Zagreba.

Predlaže se poboljšanje pješačke povezanosti Maksimira, Borongaja i Volovčice uz uređenje javnih gradskih površina za ulice, trgove, parkove i šetališta oko prometnih terminala i uz željezničku prugu. Građani ističu potrebu za uređenjem prostora tržnice Volovčica, kao i za kvalitetnijim uređenjem tramvajskih okretišta.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

2 Komentari na “Volovčica – Borongaj – Svetice: Povezivanje dijelova grada

  1. Ja ja ja on 21. srpnja 2015. at 14:41 kaže:

    Podržavam! :))

  2. Damir Hercigonja on 14. srpnja 2015. at 12:17 kaže:

    Pozdravljam inicijativu, i veselim se uređenju iste. Posebno bih naglasio sam prostor uz okretište tramvaja na Borongaju omeđenu Hitrecovom ulicom i velikim parkirnim prostorom koja izgleda “čelavo”. Volio bih da se uzduž Hitrecove osigura pješačka i biciklistička staza koja bi povezala ravnice sa sportskim sadržajima na Sveticama, odnosno klinci bi lakše i sigurnije dolazili na postojeće terene (nadam se uskoro i bazen). Također, bilo bi poželjno urediti nogostup na kojem se sada parkiraju automobili, na način da se zazeleni tj. posadi drvored, koji bi osim estetskog imao i ulogu ugodnijeg boravka (i prolaska) na navedenom prostoru.
    Nadam se da gustoća i ljepota drvoreda neće ići na štetu parkinga.

    lp

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *