Središte Trešnjevke: Pješačke poveznice

tresnjevka2

Nalazi se u središnjem prostoru sjevernog dijela Trešnjevke u području koje obuhvaća Park stara Trešnjevka, tržnicu Trešnjevka i Put Jurija Gagarina. U bližem okruženju smješteni su: Centar za kulturu Trešnjevka, Knjižnica Tina Ujevića, Gradska tržnica Trešnjevka, Dom zdravlja Trešnjevka, crkva sv. Josipa, trgovački centar Nama, te tri osnovne škole i jedan dječji vrtić. U obuhvatu su početak Avenije grada Vukovara, dok trasom tramvajske pruge Ozaljskom i Tratinskom ulicom prolazi 10 tramvajskih linija grada Zagreba. Gradski značaj proizlazi iz potrebe za daljim razvijanjem društvenog središta Trešnjevke i mogućnosti objedinjavanja nepovezanih manjih parkovnih površina, što doprinosi povećanju kvalitete življenja u centru Zagreba.

Predlaže se poboljšanje pješačkog povezivanja parka stara Trešnjevka, tržnice Trešnjevka i Gagarinova puta uz uređenje javnih gradskih površina trgova, parkova i šetališta, te kvalitetnije oblikovanje javnih prostora za okupljanje i druženje uz zgrade i sadržaje gradskog značaja. Građani ukazuju na potrebu da se javni prostor Trešnjevačkog trga uredi kao kvalitetno društveno središte stambenih naselja Trešnjevke.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

4 Komentari na “Središte Trešnjevke: Pješačke poveznice

  1. Munjarski put – urediti šetnicu sa sportskim sadržajima koja povezuje Trg Sportova i Krapinsku/Selsku gdje je i sportska gimnazija.

  2. silvija on 18. srpnja 2015. at 07:48 kaže:

    I to je potrebno urediti i bilo bi super.

  3. silvija on 18. srpnja 2015. at 07:47 kaže:

    Ovo e Trg i sreište Trešnjevke koje stvrn građani obožavaju i potrebno je urediti i ooređenju se prića već 20 godina.,nek konačno dođe i to jer je Trešnjevka -sjver imamo osijećaj slijepog crijeva .

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *