Sesvete: Zeleni prsten

sesvete

Nalazi se u središnjem dijelu Sesveta oko potoka Vuger i Bistričke ulice od Željezničke stanice do Športsko rekreacijskog centra. U bližem okruženju smješteni su: Narodno sveučilište Sesvete, gradska knjižnica Sesvete, gradska tržnica Sesvete, Ambulanta, Dom zdravlja istok, crkva Svi Sveti. U obuhvatu su Željeznički kolodvor Sesvete i Glavni autobusni terminal Sesvete sa 7 linija. Planirano je uspostavljanje pješačke zone. Gradski značaj vidi se u potrebi stvaranja društvenog središta Sesveta i okolnih stambenih naselja organiziranog uz dolinu potoka Vuger kojom se može urediti pješačka komunikacija od Medvednice do rijeke Save, što doprinosi razvoju istočnih dijelova Zagreba.

Predlaže se pješačko povezivanje Željezničkog kolodvora, Osnovne škole Luka Sesvete, Gimnazije Sesvete, i Športsko-rekreacijskog centra uz dolinu potoka Vuger, uz uređenje i oblikovanje javnih gradskih površina za parkove, rekreaciju i druženje. Građani ukazuju na mogućnost da se slobodne ozelenjene površine između Bistričke i Kašinske ulice te oko potoka Vuger urede kao glavni park Sesveta.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

15 Komentari na “Sesvete: Zeleni prsten

 1. Đurđica Smolko on 24. kolovoza 2016. at 03:10 kaže:

  Poštovani,
  Pozdravljam ovaj projekt zelenog prstena Sesvete.
  Predlažem da razmotrite rješenje prelaska preko pruge prema sajmištu,kako ne bi godinama čekali u koloni za prelazak autom preko pruge.
  Srdačan pozdrav!

 2. Također! Pozdravljam i podržavam projekt zelenog prstena. Idrsl* što je potrebno! L.P. iz Sesveta ! Branko

 3. Daa ! I ja se slažem sa potpunim uređenjem okoliša Sesvete i. okoliša Dobrodol. Koji također spada pod Sesvete! Ipak smo mi u EUROPI !” Neka samo uređuju! ” L.P.????!” Branko

 4. Poštovani,
  Pozdravljam ovaj projekt zelenog prstena Sesvete.
  Kako je u samom opisu ovog projekta navedeno:
  “Gradski značaj vidi se u potrebi stvaranja društvenog središta Sesveta i okolnih stambenih naselja organiziranog uz dolinu potoka Vuger kojom se može urediti pješačka komunikacija od Medvednice do rijeke Save, što doprinosi razvoju istočnih dijelova Zagreba.“
  Potrebno je razmotriti i produžavanje pješačko/biciklističkih staza preko naselja Novi Jelkovec (kroz Kelekovu ulicu) i dalje prema Savi.
  U suradnji sa HŽ Infrastrukturom d.o.o. treba planirati denivelaciju pješačkog prijelaza preko pruge, kako bi se osigurao neprekinuti koridor.

 5. Sonja on 20. srpnja 2015. at 14:45 kaže:

  Svakako podrzavam ovaj projekt i dajem svoj glas. Sesvete kao najveca gradska cetvrt zasluzuje sadrzaje ove vrste, tim vise sto je kronicni nedostatak osmisljenog igralista za djecu!!!!

 6. Jelena Ivankovic on 19. srpnja 2015. at 19:40 kaže:

  Pozdrav,takodjer podrzavam projekt Zeleni prsten-Sesvete i potpisujem gospodina Radoslav Dumancica.Suma koja spava Sesvete i Gornju Dubravu ima veliki potencija a porpuno je neiskoristena.Rubni dio sume od srednje skole pa nekolilo kilometara pa sve do iznad Rasadnika moze biti jedna od najljepsih setnica.
  Jelena

 7. Silvana on 19. srpnja 2015. at 11:40 kaže:

  Veliki LAJK za akciju

 8. Silvana on 19. srpnja 2015. at 11:39 kaže:

  Veliki LAJK za akciju.

 9. žaklina on 19. srpnja 2015. at 11:12 kaže:

  glasam za projekt

 10. Marko Vuger on 17. srpnja 2015. at 12:31 kaže:

  Podupirem akciju u potpunosti, predloženi obuhvat je godinama zreo za uređenje (kao i mnogo toga drugoga u Sesvetama), ali ima mnogo stvari neposredno uz predviđeni obuhvat te unutar njega koji bi se mogli uključiti u razmišljanje te predvidjeti unutar dokumentacije za raspisivanje natječaja, ako se dođe do te faze, a vjerujem da hoće. Temeljitijom analizom i preciznijim natječajnim programom veće su šanse za dobivanje najboljeg rješenja za predmetnu zonu.

  Konkretni problemi unutar predviđenog obuhvata su: kontakt s prugom, a problem je rješiv samo u sagledavanju šireg obuhvata; kontaktne zone obuhvata prema centru Sesveta; produženje obuhvata na šumu sa zapadne strane potoka te stvaranje “park šume” koja bi povezivala Sesvete s Dubravom. Bilo bi dobro predvidjeti koridore komunikacije “bloka Badel” i “bloka Sljeme” preko zelenog prstena jer to su dvije zone nevjerojatnog potencijala u samom centru Sesveta, a zeleni prsten se nalazi točno između njih… Trebalo bi predvidjeti biciklističke koridore prema planiranoj trasi uz Savu, što bi pomoglo u povezivanju centra Sesveta s naseljem Sopnica Jelkovec koje je nepravedno izolirano… te brojne druge teme koje se mogu uključiti u razmišljanje o samom obuhvatu…

  Pozdrav iz Sesveta

 11. Josip Komšo on 17. srpnja 2015. at 11:02 kaže:

  Poštovani,

  pozdravljam akciju, ja bih je nazvao LJEPŠI I ZDRAVIJI ZAGREB. Molim da se razmotri povezivanje parka u Sesvetama sa budućom biciklističkom stazom na Savi. Ali Vas molim da na budućoj poveznici obavezno uvrstite naselje Novi Jelkovec.

  Srdačan pozdrav iz Sesvete!

 12. Branimir on 17. srpnja 2015. at 08:55 kaže:

  Izvrsna inicijativa!

  U drugoj fazi bi trebalo razmisliti i o podvoznjaku/nadvoznjaku nad prugom te uz potok Vuger povezati i novo naselje Novi Jelkovec sa šetnicom.

  Zalosno je da se od 10ak Milijardi kuna koliko su sesvečani uplatili Gradu Zagrebu za vrijeme uprave g.Bandića nazad vratile samo mrvice.

 13. Radoslav Dumančić on 16. srpnja 2015. at 13:50 kaže:

  Postovani, pozdravljam i podupirem akciju uređenja grada Zagreba. S osobitom radošcu sam docekao da se našla i jedna lokacija u Srsvetama. Predlažem da razmotrite mogućnost da predložena lokacija bude proširena zapadno od Vuger potoka uključujući šumu koja ima potencijal biti Maksimir i Bundek na jednom mjestu. Osobito skrecem pozornost kako bi valjalo prostor sadasnjeg Rasadnika učinit dostupnim sa svim potrebnim sadržajima svim Sesvečanima.Navedena šuma je po površini dva i pol puta veća od Maksimira i prostire se na dvije gradske četvrti GOrnja Dubrava i Sesvete (oko 200000 stanovnika).Također je potrebno razmotriti mogućnost da se navedena lokacija uz Vuger potok poveze i sa Sopnicom i Novim Jelkovcem.
  Svakako bih volio da u sklopu daljnjeg razvoja projekta posjetite navedeno područje. Srdačan pozdrav i naprijed za uređeniji Zagreb. Radoslav Dumančić

 14. mario on 15. srpnja 2015. at 12:36 kaže:

  Pozdravljam i glasam za “Zeleni prsten”

 15. Jasminka on 13. srpnja 2015. at 20:44 kaže:

  Glasam za projekt

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *