Park Novi Zagreb: Zelena potkova novoga grada

84400767

Nalazi se u južnom dijelu Novog Zagreba uz Ulicu SR Njemačke, u području stambenog naselja Travno, a ispred stambene zgrade “Mamutica”. U bližem okruženju smješteni su: Kulturni centar Travno, knjižnica Novi Zagreb, bazen Utrina, te stambena naselja Travno, Dugave, Sloboština, Utrine i Sopot. U obuhvatu se Ulica SR Njemačke križa s Ukrajinskom i Vatikanskom ulicom koje su uključene u sustav javnog gradskog prijevoza Zagreba s autobusnim linijama. Gradski značaj prepoznaje se u mogućnosti privođenja svrsi gradskih površina koje nisu aktivno korištene, a mogle bi doprinijeti značajnom poboljšanju kvalitete postojećih gradskih parkova i okupljališta.

Predlaže se pješačko povezivanje parkovnih površina od naselja Travno do Save, kao i pješačko povezivanje parkovnih površina od zgrade “Mamutica” u naselju Travno do zgrade “Super Andrija” u naselju Siget. Predlaže se i uređenje i oblikovanje javnih gradskih površina za parkove, šetališta i okupljališta te za rekreaciju, druženje i igru. Građani ističu važnost slobodnih površina zapadno od zgrade Mamutice koje se mogu urediti kao značajno mjesto okupljanja i rekreacije te oblikovati kao park Novoga Zagreba.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

6 Komentari na “Park Novi Zagreb: Zelena potkova novoga grada

 1. Komentari s javnih izlaganja - Zaprude 15.07.215. on 20. srpnja 2015. at 12:54 kaže:

  Da li u tu potkovu spada livada zapadno od mamutice koja je bila šikara sad je iskrečena i pokošena. Djeca nam igraju nogomet u parkovima, jer nemaju gdje, nema nogometnog igrališta.

 2. Komentari s javnih izlaganja - Maksimir 14.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 12:44 kaže:

  Kao “velika spavaonica” Novi Zagreb svakako treba veliki centralni trg, koji bi se preko novih lijepih fontana, nastavio prema jugu, kao nastavak Lenucijeve potkove.

 3. Mario on 9. srpnja 2015. at 21:52 kaže:

  Slažem se s Romanom. Ova zelena parcela je zaista veliki potencijal s obzirom na svoju površinu i na njoj je moguće izgraditi sadržaje za sve skupine stanovništva. Zašto u parku ne bi bila npr. i neka fontana, trim staza, veliko dječje igralište, stolovi za stolni tenis, roštilji, vježbalište na otvorenom, boćalište, nogometno igralište i mnogi mnogi drugi sadržaji

 4. Romana on 9. srpnja 2015. at 21:19 kaže:

  Svakako podržavam ideju o multifuncionalnom parku u zapadnom dijelu naselja Travno kojim bi se upotpunila vizura Novog Zagreba. Park bi mogao imati sadržaje za manju i veću djecu ( kao na Bundeku), ugodne klupe sa stolovima i ponekim roštiljem za obiteljska i prijateljska druženja ,a kroz čitav park bi se mogle provlačiti umjetničke skulpture i djela umjetnika Novog Zagreba a i ostalih kreativaca .
  Za ljetnih večeri također bi mogla biti postavljena i mala pozornica za održavanje koncerata ili predstava.
  Lokacija same livade je izuzetna jer se nalazi između nekoliko novozagrebačkih naselja i može biti samo srce raznih događanja i druženja.

 5. Mario on 9. srpnja 2015. at 07:46 kaže:

  Postojeće zelena parcela u zapadnom dijelu naselja Travno svakako predstavlja veliki potencijal za izgradnju modernog multifunkcionalnog parka, a posebno kad se u obzir uzme činjenica da u naselju Travno prema popisu iz 2011. godine živi čak 9960 stanovnika. Osim toga, predmetni park je neophodan tim više što postojeća livada u središnjem dijelu naselja ne zadovoljava potrebe različitih demografskih skupina u naselju već uglavnom služi potrebama kućnih ljubimaca. Dakle, predlaže se anketiranje stanovnika naselja Travno u vezi izgleda i sadržaja budućeg parka, izrada projektne dokumentacija te zatim izgradnja i uređenje parka. Izgradnjom predmetnog parka sigurno bi se uvelike unaprijedila kvaliteta života ne samo građana naselja Travno već i ostalih građana Novog Zagreba istok

 6. Andreja on 3. srpnja 2015. at 13:40 kaže:

  Super ideja, podržavam!
  Lp,
  Andreja

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *