Okruženje Britanca: Skrivena dvorišta

britanac2

Nalazi se u zapadnom dijelu spojnice Donjega i Gornjega grada, uz Ilicu, i obuhvaća područje gradskih blokova oko Britanskog trga. U bližem okruženju smješteni su: Akademija likovnih umjetnosti, gradska tržnica Britanski trg, kazalište Histrion i kazalište Gavela, Rokov perivoj, šuma Zelengaj, Tuškanac, Pantovčak, i Radnički dol. Središnji dio obuhvata obilježava Ilica kojom prolaze 4 tramvajske linije, dok se u sjevernom dijelu trga nalazi terminal javnog gradskog prometa s 5 autobusnih linija. Gradski značaj ogleda se u spoju važnog prometnog terminala javnog gradskog prijevoza sjevernih dijelova grada s Ilicom i užim središtem grada Zagreba, kao i u mjestu koje neposredno povezuje središte grada sa šumskim područjem obronaka Medvednice.

Predlaže se uređenje javnih gradskih površina u unutrašnjosti blokova Donjega grada koji okružuju Britanski trg, kao i bolje povezivanje javnih površina s Ilicom, Britanskim trgom i šumskim područjem sjeverno od Ilice. Stanovnici upućuju na prostore u unutrašnjosti donjogradskih blokova koji omogućuju uređenje kvalitetnih javnih površina za druženje i rekreaciju.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

2 Komentari na “Okruženje Britanca: Skrivena dvorišta

  1. Sonja Nuber on 30. srpnja 2015. at 15:30 kaže:

    Smatram da bi trebalo urediti sam Britanski trg, tako da dobije izgled pravog gradskog trga, a sam plac da se premjesti u neko od Ilickih dvorišta, zajedno sa antikvarima.

  2. Ivan Bastjančić on 19. srpnja 2015. at 10:21 kaže:

    Željeli bismo da se ponovno urede dječja igrališta u dvorištu uz bivšu školu za nagluhe “Slava Raškaj” skupa s produžetkom prema jugu na uništeno dječje igralište s istočne strane Likovne akademije (prema kućama u Kačićevoj ulici), koje sada sramotno zloporabe kao parkiralište!!!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *