Nasipi uz Most slobode: Predah u zelenoj oazi

nasip1

Nalazi se u središnjem dijelu grada Zagreba u području Trnja uz rijeku Savu, od Mosta Slobode i Avenije Većeslava Holjevca do Ulice Prisavlje i upravno-poslovne zgrade „Kockica“. U bližem okruženju smješteni su: Obala dr. Savke Dabčević Kučar, zgrada HRT-a, upravno-poslovna zgrada „SRCE“, upravno-poslovna zgrada „Kockica“, Cvjetno naselje, Kulturni centar Močvara, dok su s južne strane Save zagrebački hipodrom i jezero Bundek. U obuhvatu Savskog nasipa uspostavljena je pješačka zona izvan sustava javnog gradskog prijevoza. Gradski značaj pronalazi se u važnosti lokacija kod kojih glavne gradske prometnice omogućuju dostupnost područja uz rijeku Savu, čime se omogućuje uređenje društvenog središta za rekreaciju građana iz svih dijelova Zagreba.

Predlaže se uzdužno pješačko povezivanje svih područja uz rijeku Savu i savski nasip, a u dijelu od Mosta Slobode do Prisavlja i pješačko povezivanje savskog područja, preko nasipa, sa stambenim naseljima u okruženju, uz uređenje i oblikovanje javnih gradskih površina za parkove, rekreaciju, okupljališta, druženje i igru. Građani ukazuju na potrebu za uređenjem sjevernog dijela savskog nasipa, zapadno od mosta Slobode u prostore rekreacije i javnih manifestacija koji omogućuju smještaj i organizaciju raznovrsnih sadržaja.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

Komentari na “Nasipi uz Most slobode: Predah u zelenoj oazi

  1. Renatan Štiglić on 21. srpnja 2015. at 12:57 kaže:

    Svakako treba povezati Savski nasip sa Jarunom. Mislim da bi trebalo pronači rješenje za povezivanje ispod Jadranskog mosta.
    Bilo bi dobro za početak asfaltiranje nasipa (za rolanje, guranje/trčanje uz dječja kolica, bicikl). Imam peseka i smatram da ne bi smetala asfaltirana staza za ljubimce. Naprotiv, bilo bi dobro s obzirom na kišu za nas vlasnike šetnja po asfal. stazi, a peseki po travici.

    Podržavam sve Vaše akcije.
    Bitna je volja

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *