Markuševec: Mjesto susreta podno Medvednice

markusevac

Nalazi se u sjevernom dijelu Zagreba u kontaktnom predjelu Podsljemena i Gornje Dubrave, sjeverno od park-šume Dotrščina, u području uz Markuševečku cestu, Ulice Štefanovec i Vincekov breg. U bližem okruženju smješteni su: Hrvatski dom Markuševec, crkva Sv. Šimuna i Jude Tadeja, groblje, ljekarna, osnovna škola i nogometno igralište. U obuhvatu je zadnja postaja autobusne linije kojom se povezuju Markuševec i Mihaljevac, a kroz područje prolazi i linija koja Markuševec povezuje s Dubravom. Gradski značaj uočava se u važnosti stvaranja društvenog okupljališta za okolna stambena naselja u predjelu grada koji je udaljen od centra Zagreba.

Predlaže se uređenje javnih gradskih površina za društveno središte s trgom i okupljalištima, kao i njihovo pješačko povezivanje sa stambenim naseljima i šumskim predjelima Parka prirode Medvednica i Park šume Dotrščina. Stanovnici naglašavaju potrebu za boljim oblikovanjem trga i organizacijom prometa u središtu naselja Markuševec.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

Komentari na “Markuševec: Mjesto susreta podno Medvednice

  1. Komentari s javnih izlaganja - Maksimir 14.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 12:43 kaže:

    Markuševac kao najveće naselje podno Medvednice zaslužuje i kvalitetno riješen centar sa naglaskom na rješavanje prometa, kako u kretanju tako naročito i u mirovanju. Bilo je ideja da će se sam centar osloboditi prometa u kretanju izgradnjom “mini obilaznice” s juga iz Stefanovca preko potoka i uz njega na Markuševac.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *