Gajnice – Stenjevec: Prostori povezivanja

Gajnice – Stenjevec: Prostori povezivanja

Gajnice

Gajnice – Stenjevec, predložena lokacija intervencije, nalazi se na spoju Podsuseda i Stenjevca, u području oko Aleje Bologne i željezničke pruge, od Ulice Karažnik do Samoborske ceste, a između potoka Dubravica i Medpotoki. U bližem okruženju smješteni su: centar za kulturu Susedgrad, knjižnica Gajnice, gradska tržnica, Park 101. Brigade, Sportski centar Ponikve, crkva sv. Nikole biskupa. U obuhvatu su željezničko stajalište Gajnice, Aleja Bologne kojom prolazi 7 autobusnih linija i jedan pješački pothodnik. Gradski značaj prepoznaje se u važnosti uređenja društvenog središta stambenih naselja Gajnica i Stenjevca uz prometno značajnu Aleju Bologne od Samoborske ceste do šumskih predjela brežuljaka Medvednice, što doprinosi razvoju Zagreba duž Aleje Bologne prema zapadu.

Predlaže se uređenje Parka 101. Brigade, potoka Dubravica i Medpotoki, uz poboljšanje načina povezivanja naselja Gajnice i Stenjevec, ali i oblikovanje kvalitetnijih javnih gradskih površina duž trase željezničke pruge i Samoborske ceste. Stanovnici ukazuju na potrebu za boljim oblikovanjem trga u Gajnicama kako bi mogao omogućiti organiziranje više različitih vrsta javnih događaja. Građani ističu važnost trase nekadašnje uskotračne željezničke pruge vlaka Samoborčeka koju je moguće urediti kao kvalitetnu pješačko biciklističku stazu koja povezuje stambena naselja zapadnog dijela grada od centra Zagreba do Samobora.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

4 Komentari na “Gajnice – Stenjevec: Prostori povezivanja

 1. Iris Godrijan on 30. srpnja 2015. at 15:43 kaže:

  Treba povezati Bolognu sa Samoborskom cestom podvoznjakom od ulice Medpotoki. Također je potrebno napraviti sportski centar te prometno povezati zapadni dio grada sa Jarunom.

 2. Komentari s javnih izlaganja - Susedgrad 09.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 13:03 kaže:

  Naselja kao što je Špansko zaslužuje park radi građana, a posebno što taj park nosi ime brigade koja je sudjelovala u obnovi domovine.

 3. Komentari s javnih izlaganja - Susedgrad 09.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 12:59 kaže:

  Treba izgraditi prometnice sa pothodnicima

 4. Komentari s javnih izlaganja - Susedgrad 09.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 12:54 kaže:

  Prometna problematika povezanosti gradske četvrti Stenjevec sa smjerom prema centru- treba svakako poboljšati

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *