Dubec: Prostori druženja

dubec

Dubec: Prostori druženja

Nalazi se na spoju Gornje i Donje Dubrave sa Sesvetama, u području između naselja Dubec i Poljanice, oko potoka Trnava od Avenije Dubrava do ulice V. Žganeca. U bližem okruženju smješteni su: prometni terminal i okretište javnog gradskog prijevoza Dubec, trgovački centar Konzum, Knjižnica Dubec, Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osnovna škola Branka Šimića, Park poginulih dragovoljaca, Park Dubec. U obuhvatu su tramvajsko okretište s 3 linije kao i glavni autobusni terminal Dubec s 14 linija od čega 6 prema području Zagrebačke županije. Gradski značaj uočava se u obuhvatu koji objedinjuje prometni terminal i javne parkovne površine što omogućuje povezivanje stambenih naselja iz okruženja s prirodnim predjelima uz potoke i šume brežuljaka Medvednice i daje doprinos razvoju Zagreba duž Avenije Dubrava prema istoku.

Predlaže se pješačko povezivanje prostora između stambenih naselja Poljanice i Dubec s prometnim terminalom, sa školama, dječjim vrtićima i crkvama u okruženju, uz uređenje i oblikovanje javnih gradskih površina parkova i uz potoke za druženje i rekreaciju. Mišljenja stanara upućuju na potrebu za uređenjem parkova u Gornjoj Dubravi, ali i za poboljšanjem oblikovanja tramvajskog okretišta.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

3 Komentari na “Dubec: Prostori druženja

 1. Ljepo BiH vas molio da organizira te druženje s osobama s invaliditetom ili osobama s posebnim potrebama

 2. Ljepo bi vas molio kad ćete doći na naše područje Maksimir do ZG plavog

 3. Damir Džimbeg on 14. srpnja 2015. at 09:41 kaže:

  Molim vas da prihvatite ove prijedloge jer mi u GČ Gornja Dubrava nemamo adekvatnih sadržaja za druženje građana na otvorenom a veliki broj živi u malim stanovima i ovo bi stvarno bio veliki pomak ka kvalitetnijem životu, a zbog sjenica, aktivnosti bi se mogle održavati bez obzira na vremenske prilike.
  Znači nešto kao na Jarunu, po desetak ili više roštilja po lokaciji, sa sjenicama, minimalni wc što se tiče uređenja (nešto što se ne može potrgati, samo sa paravanima za privatnost, sve od betona), veliki tuš- kišobran sa četiri tuša sa regulatorom za vrijeme protoka vode na pritisak da voda ne curi stalno, parkirna mjesta….
  To su zaista mizerni troškovi sa enormnom učinkovitošću.

  Prijedlog lokacije br. 23:

  MO Studentski grad k.č.2737/2 – nadovezuje se na projekt u Dupcu, ujedno je i najbolja lokacija a nije uključena (prijedlog 23).

  Prijedlog lokacije br. 24:

  MO Središte k.č. 4161, 4160/2, 4160/1 – uz Međugorsku ulicu – nije uvršteno (prijedlog 24)

  Kao prijedlog je uključen izgradnja trga gdje već postoji projekt sa podzemnim garažama a rečeno nam je da neće biti nikakve kapitalne gradnje nego više uljepšavanje postojećeg i stavljanje istog u funkciju.
  Zato vas molim da uvrstite ovu lokaciju kao što je i navedeno niže u mailu, jer i sami ste mi dali do znanja kao i vaš kolega na prezentaciji ( uostalom tako sam i ja shvatio) da ovo neće proći.
  Npr. projekt za neku četvrt možda nije ni blizu ostvariv ni funkcionalan kao ovi koje sam naveo, ali će prije biti usvojen nego moji prijedlozi jer ispunjava uvjete.
  Ne znam gdje je u komunikaciji došlo do greške, ali vas molim da to ispravite za današnju prezentaciju.

  Hvala. i srdačan pozdrav!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *