Donja Dubrava: Kvartovska mjesta uz aveniju

donja dubrava

Donja Dubrava: Kvartovska mjesta uz aveniju

Nalazi se na spoju Gornje i Donje Dubrave s Maksimirom, u području oko Avenije Dubrava od okretišta javnog gradskog prijevoza do trgovačkog centra Dubrava. U bližem okruženju smještena su: stambena naselja obiteljskih kuća, dječje kazalište Dubrava, Stara tržnica u Cerskoj ulici, Remiza, parkovne površine uz aveniju G. Šuška i ulicu D. Mandla, kao i površine šumarskog i agronomskog fakulteta. U obuhvatu su tramvajsko okretište Dubrava s 2 linije i glavni autobusni terminal Dubrava s 9 linija. Gradski značaj proizlazi iz potrebe uređenja društvenog središta stambenog područja Donje Dubrave u kojem se uočava nedostatak javnih gradskih površina i stvara doprinos razvoju Zagreba duž Avenije Dubrava prema istoku.

Predlaže se uređenje pješačkih površina Avenije Dubrava od tramvajskog okretišta i autobusnog terminala javnog gradskog prijevoza do trgovačkog centra Dubrava, kao i njegovo povezivanje s javnim površinama koje se nalaze unutar okolnih stambenih područja. Građani ukazuju na potrebu za uređenjem trga u Donjoj Dubravi, kao i na nedostatak kvalitetnijeg uređenja tramvajskog okretišta.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

Komentari na “Donja Dubrava: Kvartovska mjesta uz aveniju

  1. Damir Džimbeg on 14. srpnja 2015. at 09:34 kaže:

    Poštovani!

    Ovdje se većinom radi o Gornjoj Dubravi, jer sve sjeverno od avenije Dubrava je GČ Gornja Dubrava, a južno GČ Donja Dubrava.
    Molio bih vas da se projekti na području GČ Gornja Dubrava vode pod tim njezinim imenom kako i priliči.
    Hvala!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *