Branimirova: Park duž pruge

branimirova

Branimirova: Park duž pruge

Nalazi se na lokaciji koja spaja Peščenicu, i Donji Grad, a obuhvaća područje oko Ulice kneza Branimira i željezničke pruge od križanja s Heinzelovom ulicom, do križanja s Ulicom Svetice.U bližem okruženju su smješteni Klinika Svjetlost, Osnovna škola Dragutina Kušlana, istočni željeznički kolodvor i Veterinarski fakultet. Područje graniči s istočnim željezničkim kolodvorom s planiranim stajalištima gradskih i prigradskih željezničkih linija, a Heinzelovom ulicom i Ulicom kneza Branimira prolaze linije javnog gradskog prijevoza autobusima. Uočava se gradski značaj lokacije koji nastaje jer se u obuhvatu spajaju smjerovi razvoja Zagreba od središta grada prema istoku uz željeznicu, i prema jugu uz Heinzelovu ulicu i produženu Radničku cestu.

Predlaže se uređenje javnih gradskih površina uz Ulicu kneza Branimira i željeznicu kojim se omogućava bolje povezivanje središta Zagreba s istočnim gradskim predjelima. Stanovnici ističu da je slobodni prostor uz željezničku prugu pogodan za uređenje biciklističke staze od Glavnog željezničkog kolodvora do Sesveta, kao i za parkovne i rekreacijske površine.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

2 Komentari na “Branimirova: Park duž pruge

  1. ANA-MARIJA RAJČIĆ on 30. srpnja 2015. at 10:10 kaže:

    svakako – longitudinalni park uz prugu, moguće je realizirati u etapama, ne samo dio koji je nazanačen u graf. prilogu za opis lokacije; naime, stanari već danas koriste neuređeni travnati potez uz prugu na dijelu tzv. nove Branimirove, tj. od blizine autobusnog kolodvora do Zavrtnice, budući da taj dio koji je uz sami rub Donjeg Grada, a recentno je izgrađen stambenim građevinama, nema uređene zelene jevne površine!

    podržavam!

  2. Komentari s javnih izlaganja - Maksimir 14.07.2015. on 16. srpnja 2015. at 12:38 kaže:

    Park uz prugu i šetnica. Može biti i biciklistička staza. Od Glavnog željezničkog kolodvora do Dugog Sela.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *