Borovje: Naselje uz Savu s kvartovskim trgom

borovje1

Borovje: Naselje uz Savu s kvartovskim trgom

Nalazi se na lokaciji koja spaja Peščenicu,Trnje i Novi Zagreb, a obuhvaća područje naselja Borovje od Avenije Marina Držića, trgovačkog centra Konzum do Osnovne škole Borovje. U bližem okruženju su smješteni Osnovna škola Borovje, rijeka Sava, Most Mladosti, sportski centar Chromos na Savici i zagrebačka džamija. Područje graniči s gradskom avenijom kojom prolazi 5 tramvajskih linija, dok jedna autobusna linija vodi u Borovje. Gradski značaj prepoznaje se u važnosti uređenja područja uz Aveniju Marina Držića na mjestu njenog spoja sa Savom i stambenim naseljima smještenima uz rijeku.

Predlaže se uređenje prostora oko Avenije Marina Držića uz Savu, uz istodobno oblikovanje kvalitetno uređenih javnih gradskih površina koje će koristiti stanovnici Borovja. Stanovnici su ukazali na potrebu uređenja površina između zgrada i stvaranje trga stambenog naselja.

/Users/majasurjak/Desktop/daz/zagreb za mene/tekst/cetvrtak/fwzz

9 Komentari na “Borovje: Naselje uz Savu s kvartovskim trgom

 1. Jadranka on 17. svibnja 2017. at 10:15 kaže:

  Od Ulice grada Chicaga napraviti vise manjih ulica, jer je snalazenje nemoguce.

 2. Odite na stranicu http://www.borovje.net i mozete se slobdno pridruzit i komentirati…

 3. Nikola Grubišić Čabo on 8. studenoga 2015. at 21:12 kaže:

  Već sam dao svoj prijedlog ali smatram da, osim toga što sam već predložio, razvoju kvarta bi puno koristio i toranj za base jumping.

 4. Nikola Grubišić Čabo on 26. rujna 2015. at 18:30 kaže:

  Trebalo bi urediti kružni tok i prilaznu cestu ispred zgrade Ul. grada Chicaga 25 i 27 koja je sada makadamska. Također, tu treba urediti dječje igralište i posaditi biljke.
  Treba otvoriti knjižnicu i čitaonicu za djecu. U kvartu nema nikakvih kulturnih sadržaja.
  Izgraditi dječji vrtić.

 5. veronika on 13. rujna 2015. at 18:42 kaže:

  Borovje treba centar sa poštom, bankom, knjižnicom…velika trgovina sa svim i svačim kao što to imaju sva naselja…..i urediti naselje…zapušteno je i neuređeno…razbacano je i nema najosnovnije što naselje mora imati…i srediti malo te kontejnere za smeće koji su svuda razbacani….ograditi ih….a i dio nasipa kraj Borovja treba urediti kao što je uređen kod Bundeka i prema Jarunu….i trebaju nadležni na vrijeme špricati protiv svih mogućih rojeva mušica i komaraca da ih bude što manje preko ljeta i inače….

 6. Bilo bi lijepo da se napravi predloženi kvartovski trg kako to imaju i drugi mladi kvartovi u Zagrebu (daj Bože da se to i desi) – ona rupa Grada Chicaga i Zdeslava Turića. No na tom raskršću (tamo ispred kioska) trebalo bi zasigurno, kako to postoji u drugim kvartovima, postaviti barem onu veliku ploču s kartom i kućnim brojevima jer je numeracija zgrada u naselju komplicirana (uostalom možda bi ulicu Grada Chicaga tj. njene sporedne ceste trebalo preoblikovati u zasebne ulice jer sadašnja Grada Chicaga ima cijeli niz odvojaka i pokriva pola kvarta, no to je trošak za ljude (dokumenti) pa nisam siguran je li to najpametnije). Uostalom do prije koje godine još je uvijek postojala ploča “Borovje – naselje u izgradnji”, ali sad je to pristojno naselje sa svim svojim atribucijama i zaslužuje neki centralni uređeni prostor.

 7. Ozren Rađenović on 22. srpnja 2015. at 14:09 kaže:

  evo prijedloga:
  -urediti prilaz ulazu u zgradu na grada chicaga 27, sjeveroistočni dio zgrade koji gleda prema caffe baru lorenco(sada je zemlja i prašina koja se kad padne kiša pretvara u blato);
  -urediti kružni tok i prilazne ceste i nogostup ispred ulaza u grada chicaga 25 i 27;
  -između zgrade znanstvenih novaka i zgrade koja je na grada chicaga 25 i 27 sada se nalazi neuređeno parkiralište, napraviti prak za klince te posadti travu i drveće;
  -u zgradi zanstvenih novaka u prizemlju se nalazi prazan prostor (do prije neku godinu bila je kratko agencija za obrazovanje), napraviti knjižnicu. čitaonicu, prostor mjesne zajednice,
  -prema GUP-u napraviti vrtić u borovju.

 8. Andreja Bartolac on 22. srpnja 2015. at 13:59 kaže:

  Važno je urediti kružni tok i prilaznu cestu ispred zgrade Ul. grada Chicaga 25 i 27 koja je sada makadamska i puna smeća. Između te zgrade i zgrade znastvenih novaka treba urediti dječje igralište i posaditi biljke.
  U prizemlju znanstvenih novaka (prostor od Ministarstva) otvoriti knjižnicu i čitaonicu za djecu. U kvartu nema nikakvih kulturnih sadržaja.
  Izgraditi dječji vrtić između doma zdravlja i osnovne škole, prema GUPu.

 9. sajunara on 20. srpnja 2015. at 22:09 kaže:

  Borovje

  Kvart bez hlada molim da se posade drveća , pored osnovne škole nalazi se velika zelena površina koja se može urediti u dječje igralište i ograditi dio za pse .

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *